Ga naar de hoofdinhoud

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht advocaat

Onze arbeidsrecht advocaten stellen in opdracht van cliënten allerlei soorten arbeidsovereenkomsten op. Daarnaast controleren wij reeds bestaande arbeidsovereenkomsten. Zijn deze nog wel in overeenstemming met de steeds veranderende wetgeving? Zo is bijvoorbeeld een proeftijd in een contract voor bepaalde tijd die zes maanden duurt niet meer geldig.

Einde van de arbeidsovereenkomst

Samengevat zijn er drie reguliere mogelijkheden om een dienstverband te beëindigen:

  • door middel van een beëindigingsovereenkomst die wordt gesloten tussen de werknemer en werkgever;
  • door middel van een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter;
  • door middel van een ontslagvergunningsprocedure via het UWV.

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht

Onze arbeidsrecht advocaten begeleiden werkgevers en werknemers bij het sluiten van beëindigingsovereenkomsten. Dat geldt voor het onderhandelingsproces en uiteraard ook voor wat betreft de tekst van de beëindigingsovereenkomst. Die tekst is bijvoorbeeld belangrijk voor de werknemer om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering.
In de procedures bij het UWV en de kantonrechter gelden strikte eisen aan de ontslaggronden en worden aan de onderbouwing daarvan ook flinke eisen gesteld. Een goede juridische ondersteuning hierin is onontbeerlijk.
Tot slot speelt bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst vrijwel altijd de vraag over de (hoogte van) de transitievergoeding (ontslagvergoeding).
De vierde mogelijkheid van “einde arbeidsovereenkomst” is een ontslag op staande voet.
Een ontslag op staande voet kan alleen door een werkgever gegeven worden als de werknemer zich zodanig heeft gedragen dat, dat als een zogeheten dringende reden kan worden beschouwd. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld stelen of andere ernstige misdragingen. De eisen voor zo’n ontslag op staande voet zijn hoog. Regelmatig gaat een dergelijk ontslag bij de rechter onderuit. Het is dan ook zaak voor de werkgever om vóórdat hij overgaat tot ontslag op staande voet eerst een gespecialiseerde advocaat te bellen. Voor de werknemer die wordt geconfronteerd met een dergelijk ontslag geldt dat hij zich zo snel als mogelijk tot een advocaat moet wenden teneinde zo mogelijk het ontslag aan te vechten. De consequenties zijn immers enorm: geen salaris meer, geen WW, enz...

Arbeidsrecht advocaat nodig?

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een arbeidsoverkomst of bij het oplossen van een arbeidsconflict? Neem dan gerust contact met ons op. Onze arbeidsrecht advocaten staan u graag tot dienst.

Professioneel, flexibel & laagdrempelig

Vrijblijvend met ons in gesprek?

Wilt u meer weten over onze werkwijze of specialismen? Wij denken graag met u mee.

Back to top