De Schans 5b > 7773 AA Hardenberg > 0523 745 320

Familierecht Hardenberg

Echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis in het leven, waarbij emoties vaak een grote rol  spelen. Juist dan is het van belang dat u wordt bijgestaan door een deskundige advocaat. De advocaten van Blankestijn Advocaten zijn specialist op het gebied van het personen- en familierecht en hebben veel ervaring bij de afwikkeling van een echtscheiding. Zij staan naast u en helpen u door deze moeilijke periode. Zij geven u advies over alles wat bij een echtscheiding komt kijken, zoals bijvoorbeeld de berekening van partner- en kinderalimentatie, het opstellen van een ouderschapsplan, de afwikkeling gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden, het verdelen van het pensioen en de fiscale gevolgen van een scheiding.

Een echtscheiding kan op een aantal manieren worden geregeld. Bent u het samen eens over de echtscheiding en de wijze waarop het huwelijk moet worden afgewikkeld, dan kan het verzoekschrift tot echtscheiding gezamenlijk worden ingediend. In dat geval zullen de afspraken in een alles omvattende regeling worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. In het echtscheidingsconvenant staan de afspraken over bijvoorbeeld de partner- en kinderalimentatie, de afwikkeling van de huwelijkse gemeenschap of de huwelijkse voorwaarden, de pensioenaanspraken en de fiscale aspecten.

Is het niet mogelijk om tot een echtscheidingsconvenant te komen, dan zal er namens één partij een eenzijdig verzoekschrift bij de rechtbank worden ingediend. Dit is de weg van een gerechtelijke procedure, waarbij beide partijen zich laten bijstaan door een eigen advocaat. Uiteraard zal ook via deze weg worden getracht om in onderling overleg tot een (alles omvattende) regeling te komen die in een echtscheidingsconvenant kan worden vastgelegd.

Indien ook overleg met de andere advocaat niet tot een regeling leidt, dan zal de rechter op verzoek van één van partijen een uitspraak kunnen doen over hetgeen partijen verdeeld houdt, zoals bijvoorbeeld een regeling over de kinderen, partner- en kinderalimentatie en de verdere financiële afwikkeling. Uiteindelijk zal de rechter ook de echtscheiding tussen partijen uitspreken. Die uitspraak moet dan nog worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente. Pas op dat moment is de echtscheiding definitief een feit.

Neem voor meer informatie over mediation of een vrijblijvend gesprek contact op met

Mr. T.J.H. (Theo) Zwiers

E  t.zwiers@blankestijnadvocaten.nl
T  Hengelo 074 – 259 38 67
T  Hardenberg 0523 – 745 320

Mr. D. (Dianne) Beuving

E  d.beuving@blankestijnadvocaten.nl
T  Hengelo 074 – 259 38 67
T  Hardenberg 0523 – 745 320

“Een echtscheiding heeft veel impact;
dat vraagt inlevingsvermogen.”

Naast de begeleiding bij een echtscheiding kunnen de specialisten van Blankestijn Advocaten u bijstaan op de volgende gebieden:

  • Alimentatie;
  • Beëindiging samenleving/geregistreerd partnerschap;
  • Gezag;
  • Adoptie;
  • Erkenning/ontkenning vaderschap;
  • Naamswijziging.

Neem contact op

Vul hieronder uw telefoonnummer en naam in om vrijblijvend door ons gebeld te worden: