Ga naar de hoofdinhoud

Letselschaderecht

Letselschaderecht advocaat

Letselschade is de lichamelijke en geestelijke schade die u kunt oplopen als u, bijvoorbeeld, bij een ongeval betrokken bent geraakt. Denk hierbij aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval, maar ook aan een ongeval veroorzaakt door een dier of schade ontstaan door een geweldsmisdrijf.

De schade die u mogelijk lijdt, blijft doorgaans niet beperkt tot het fysieke letsel (bijvoorbeeld een botbreuk) dat u heeft opgelopen. Ook psychisch letsel, denk aan het ontstaan van een posttraumatische stresstoornis, valt onder de term ‘letselschade’.
U zult wellicht ook veel kosten moeten maken doordat u deze schade heeft geleden, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Kosten van medicatie;
  • Kosten van medisch specialisten;
  • Gederfde inkomsten of verlies van arbeidsvermogen;
    Wellicht bent u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt geworden ten gevolge van het ongeval of bent u ondernemer en ligt uw onderneming stil doordat u schade heeft opgelopen.
  • Studievertraging die u heeft opgelopen door het ongeval;
  • Kosten voor de inschakeling van huishoudelijke hulp.

Die vraag die dan ontstaat is: Wie moet opdraaien voor deze kosten?

Aansprakelijkheid letselschade

Wanneer u letselschade lijdt, is het van belang contact op te nemen met een letselschadeadvocaat. De letselschadeadvocaat zal namelijk kunnen beoordelen of iemand anders aansprakelijk kan worden gesteld voor de door u geleden schade. Indien diegene vervolgens met succes aansprakelijk kan worden gesteld, dient diegene in beginsel de volledige door u geleden schade te vergoeden. De letselschadeadvocaat kan u ook helpen met het in kaart brengen van de omvang van uw schade en het vergoed krijgen van uw schade.

Hulp nodig bij letselschade?

Heeft u letselschade geleden en heeft u vragen over of, en zo ja wie, u hiervoor kunt aanspreken? Heeft u hulp nodig bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van uw schade of bij het in kaart brengen van uw schade? Dan bent u bij Blankestijn Advocaten & Mediators aan het juiste adres! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, onze letselschaderecht advocaten staan voor u klaar.

Contact

Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met:

Professioneel, flexibel & laagdrempelig

Vrijblijvend met ons in gesprek?

Wilt u meer weten over onze werkwijze of specialismen? Wij denken graag met u mee.

Back to top