Marskant 10 > 7551 BV Hengelo > 074 259 38 67

Mediation Hengelo

Als partijen op een respectvolle en goede manier uit elkaar willen gaan, kunnen zij kiezen voor mediation. Zeker als er kinderen zijn is het van belang om in overleg goede afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding. De advocaat-scheidingsmediator is neutraal en onpartijdig. Met behulp van de advocaat-scheidingsmediator werken partijen tijdens een aantal gesprekken samen aan een algehele regeling voor de gevolgen van hun echtscheiding. De advocaat-scheidingsmediator begeleidt het onderhandelingsproces en geeft over alle onderwerpen (ouderschapsplan, partner- en kinderalimentatie, verdeling/verrekening vermogen, pensioen etc.) juridische informatie om partijen in staat te stellen een goed doordachte regeling te treffen.

De advocaat-scheidingsmediator maakt verslagen van de gesprekken die uiteindelijk zullen uitmonden in de vastlegging van de door de echtgenoten gemaakte afspraken in een echtscheidingsconvenant. Dit is een overeenkomst die door partijen wordt ondertekend. Samen met een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding wordt het echtscheidingsconvenant (en indien er kinderen zijn, ook het ouderschapsplan) door de advocaat-scheidingsmediator bij de rechtbank ingediend. De beschikking wordt door de rechtbank schriftelijk afgegeven, waarna een inschrijving in de registers van de burgerlijke stand plaatsvindt. Op dat moment is de echtscheiding definitief een feit.

Neem voor meer informatie over mediation of een vrijblijvend gesprek contact op met

Mr. T.J.H. (Theo) Zwiers

E  t.zwiers@blankestijnadvocaten.nl
T  Hengelo 074 – 259 38 67
T  Hardenberg 0523 – 745 320

Mr. D. (Dianne) Beuving

E  d.beuving@blankestijnadvocaten.nl
T  Hengelo 074 – 259 38 67
T  Hardenberg 0523 – 745 320

Op een respectvolle en
goede manier uit elkaar gaan

Mediation heeft een aantal voordelen

  • Sneller: een scheiding via mediation verloopt sneller dan bij een (soms jarenlange) gerechtelijke procedure, waarbij iedere partij wordt bijgestaan door een eigen advocaat;
  • Goedkoper: partijen hebben maar één advocaat-scheidings-mediator die hen beiden begeleidt;
  • Beter voor de onderlinge verstandhouding: de verhouding tussen partijen blijft over het algemeen goed, hetgeen, met name als er kinderen zijn, van groot belang is.

Neem contact op

Vul hieronder uw telefoonnummer en naam in om vrijblijvend door ons gebeld te worden: